De draak verslaan

Hoe weet je dat er een überhaupt een draak is? Eenvoudig, je wens is nog niet gerealiseerd. Als je wens belangrijk is voor je dan was het al gebeurd als er niet ‘iets’ tussen jou en het resultaat in staat.

Slay your Dragons is de derde grote stap van W.I.S.H.

Er zijn draken in vele soorten. Er zijn kleine draakjes en grote draken. Er zijn geniepige draken en draken waar je niet omheen kan.

Face your Fears

Met het systeem F.E.A.R. verslaan we deze draken. Maar het begint met het moeilijkste deel, Face your Fears. Zie je draak, je angst, onder ogen. Wat is je angst? Waar ben je bang voor? En wat is het allerergste dat er kan gebeuren?

Als ik kijk naar W.I.S.H. dan ben ik bang dat mensen het te ingewikkeld vinden. Engelse termen met een Nederlandse uitleg. Veel stappen om tot een resultaat te komen. We willen het allemaal graag zo gemakkelijk met een universum die het wel even regelt als we maar goed visualiseren. Maar stemmetjes beluisteren en naar je angst kijken, nee, dat willen mensen niet.

Ik ben bang dat mensen de sprookjes niet leuk zullen vinden. Sprookjes die de stappen illustreren en helder maken. Alleen maar omdat ik zelf houd van sprookjes.

En ik ben bang dat het hele uitgeefproces te ingewikkeld is voor zelf uitgeven zodat ik uiteindelijk met een enorme stapel boeken en dus een investering blijf zitten.

Het allerergste dat er kan gebeuren is dat mijn ‘kindje’, mijn idee dat dit fantastisch is, helemaal niet gezien wordt of nog erger, afgeschoten door anderen. Dat ik het mis heb. Want dan zou 25 jaar leren en ontwikkelen volkomen nutteloos voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *